Sommar i Sälen

I Sälen finns det gott om vandringsleder att utforska, alla i en fantastisk fjällmiljö. Här finns det vandringsleder för både nybörjare och för den rutinerade vandraren.

 Längs lederna som är ordentligt skyltade med röda kryss finns det raststugor, vindskydd och rastskydd. Vill man testa på Trail Running finns här branta stigar, härliga fjällsluttningar och mjuka elljusspår längs Västerdalsälven. Sälenfjällen som gjort för löpning.


Vill man testa Sälen från cykeln finns det många häftiga banor och leder för den som vill testa på till den mer avancerade åkare. Alla kan cykla på sin nivå och här finns


Vill man testa Sälen från cykeln finns det många häftiga banor och leder för den som vill testa på till den mer avancerade åkare. Alla kan cykla på sin nivå och här finns

Du hittar Sälen Bikepark i Gustavsbacken, det finns crosscountry möjligheter och det finns även cykelnbana och downhill för barnen.

När du upptäcker Sälen från cykelsadeln får du se en helt ny sida av fjället. Alla kan cykla på sin egen nivå, våra banor och leder är byggda både för avancerade åkare och för nybörjare.


Vill man ha ett äventyr så rekommenderar vi Höghöjdsbanan vid Svansjön som är en spännande kombination av klättring, sport, lek högt över marken. Detta är en aktivitet både för den som vill ha en adrenalinfylld upplevelse och för familjen som vill uppleva något kul tillsammans.


En vacker sommardag kan man även padla eller ta ett dopp i vackra Västerdalsälven som ligger mitt i Sälen by. 

Att upptäcka naturen med höstens sprakande färger och få möjlighet att fylla skafferiet med skogens guld i form av bär och svamp är en mäktig känsla.

Att hela Sälenfjällen är en upplevelse utöver det vanliga, vilket är en svår känsla att förmedla. Bästa känslan får du genom att komma och uppleva själv.

Fjället väntar på dig, oavsett årstid. Välkommen!